#ditdoetpaardrijden

Meer dan de helft van Nederland weet (nog) weinig over paarden als hobby en sport. Jammer, want de band tussen paard en mens is uniek. Voor velen heeft het iets magisch. Op een paardenrug vindt een uitzonderlijke samenwerking plaats. Samen trainen voor een wedstrijd, samen de natuur in of samen die ene sprong wagen. Aan heel Nederland willen wij laten zien hoe mooi de omgang met paarden en het paardrijden is.

Paarden zijn goed voor mensen en mensen zijn goed voor paarden, paardenliefhebbers weten dat, maar dat weet niet iedereen. Actiegroeperingen en politieke partijen schetsen regelmatig een negatief beeld over de paardensport. Daardoor krijgen Nederlanders die nog niets weten van paardrijden een verkeerd beeld. Om het tij te keren en Nederland te laten zien wat paardrijden echt doet, zijn de KNHS en de FNRS de campagne Dit doet paardrijden gestart. De campagne roept alle paardenliefhebbers op om op social media te laten zien hoe mooi paardrijden is en wat paarden met je doen, hoe klein of groot maakt niet uit, door de hashtag #ditdoetpaardrijden te gebruiken.

Iedereen kan paardrijden of van paarden genieten, maar dat wist je als paardenliefhebber al. Nu willen we dat de rest van Nederland er ook achter komt. En daar hebben we jou bij nodig!

Britt Dekker laat alvast in een video zien wat paarden met haar doen en voor haar betekenen.

Bekijk hier de video. 

Trots op onze paardensport!

Heel veel paardenliefhebbers laten dag in dag uit op social media zien hoe mooi het is om paard te rijden en met paarden om te gaan. Graag willen wij dit aan iedereen laten zien en daar kun jij aan bijdragen. Plaats, zoals je waarschijnlijk al vaker doet, jouw eigen, mooie ervaringen op social media en zet #ditdoetpaardrijden erbij. Dus deel je foto, video en verhaal, gebruik de # en laat iedereen meegenieten! De mooiste foto’s maken kans op een plaats in het online KNHS-magazine Paard&Sport.