Wat is er te doen?

Tijdens de Open Manegedagen is er van alles te doen!

  • Je ontmoet de pony's en paarden op de manege en kunt ze borstelen en ritjes met ze maken.
  • Of neem een kijkje bij de lessen. Sommige maneges organiseren zelfs shows en demonstraties!
  • Je komt tijdens de Open Manegedagen heel veel te weten over paarden. Doe mee aan het vragenspel en test jouw paardenkennis!
  • Vergeet niet om mee te doen aan de foto-winactie. Je maakt kans op een jaar lang gratis paardrijden! Foto-winactie: maak een coole selfie of laat iemand een foto van je maken met de fotoprops op de manege tijdens de Open Manegedagen.

 

Mariska Zoon van Talentenhoeve Stal Hoogwoud: "Het pakket wordt ieder jaar uitgebreider en leuker."

Al jaren doet Talentenhoeve stal Hoogwoud mee aan de Open Manegedagen. Zo ook dit jaar. De stal vindt het een goede manier van promotie voor hun bedrijf.

Op Talentenhoeve Stal Hoogwoud worden leuke demonstraties gegeven. Er worden namelijk lessen gegeven en ook is er een carrouselgroep die een proef laat zien. Voor de bezoeker zijn er gratis ponyritjes, kunnen zij de pony’s poetsen of deelnemen aan de rondleiding.

Van het manegepakket wordt altijd goed gebruik gemaakt. “Het pakket wordt ieder jaar uitgebreider en leuker. Het zorgt voor een andere benadering en is niet standaard. Kinderen die de open dag bezoeken spelen altijd met de spelletjes uit het pakket.”

Talentenhoeve stal Hoogwoud is op dit moment al druk bezig met de voorbereidingen van de open dag. Zij zien op dit moment een uitdaging in de coronaregels die tijdens de open dag nageleefd moeten worden. De plannen daarvoor worden gemaakt. Dat betekent dat iedereen op een veilige manier de open dag kan bezoeken. 

Al met al wordt de open dag bij Talentenhoeve stal Hoogwoud een leerzame dag waarbij bezoekers de stal kunnen verkennen en natuurlijk een ritje kunnen maken op één van hun pony’s!

 

Anne van Dijk van Paardensportcentrum de Dijkgraaf: "Het kan weer!"

Vanwege corona deed Paardensportcentrum de Dijkgraaf vorig jaar niet mee aan de Open Manegedagen. Dit jaar zijn ze, net als voorgaande jaren, weer van de partij.“Het kan weer. Daarnaast is het natuurlijk fantastisch om de paardensport te promoten.” aldus Anne van Dijk, eigenaar Paardensportcentrum de Dijkgraaf. Zij wil met de open dag bezoekers graag laten zien wat paardrijden inhoudt en wat er allemaal nog meer mogelijk is met paarden.

Op de open dag komen altijd veel bekenden: “Omdat we op een eiland zitten, kennen de meeste bezoekers ons. Dat is natuurlijk mega gezellig. Ook zijn er altijd een paar mensen die wij nog niet kennen.” Voor de nieuwe gezichten op de manege heeft Paardensportcentrum de Dijkgraaf altijd een welkomstpakketje.

Op de open dag worden er veel demonstraties gegeven, zoals paardrijlessen op alle niveaus en mennen. Verder is er ook veel te doen als bezoeker, namelijk ponyrijden, mennen, een speurtocht, pony’s poetsen, op de foto met pony’s en hoefijzer verven. Ook staat er de hele dag een springkussen op het terrein.

Al met al wordt de open dag op Paardensportcentrum Dijkgraaf een gezellige dag waarbij veel te doen is voor de bezoeker!

Alice en Eddie Sticker van Hippisch Centrum de Achterhoek: "De open dag is altijd een feestelijke dag." 

Op 26 september opent Hippisch Centrum de Achterhoek haar deuren tijdens de jaarlijkse open dag. Zij doen al jaren mee met de Open Manegedagen: “Het is altijd een feestelijke dag waar we graag ons bedrijf promoten en de inloop makkelijker willen maken. Met het organiseren van een open dag wordt de drempel lager om een kijkje te komen nemen bij de paarden.” De Open Manegedagen zien Eddie en Alice Sticker, de eigenaren van de manege, als een opstart van het nieuwe seizoen.

Ook dit jaar heeft Hippisch Centrum de Achterhoek weer allerlei activiteiten op het programma staan. Op dit moment zijn ze druk bezig met de voorbereidingen. Maar zij doen dit niet alleen. De Young Leaders helpen namelijk ook mee met de organisatie en zijn op de dag zelf aanwezig om te helpen. “De Young Leaders hebben altijd een eigen hal die zij volledig zelf inrichten en versieren. Een groot deel van de activiteiten die daar te doen zijn verzinnen zij zelf, zoals een quiz en een speurtocht. Daarnaast helpen zij met de ponyritjes en andere activiteiten.”, aldus Alice. Naast al deze onderdelen zijn ook de spelletjes uit het manegedagenpakket in de hal te vinden. Alice vindt het leuk dat het pakket ieder jaar uitgebreider wordt. De flyers zijn handig en de spelletjes worden op de open dag altijd veel gespeeld.

Naast de Young Leaders hal zijn er ook demonstraties waar je als bezoeker naar kan kijken. De springgroep, de carrouselgroep en de Pony Kids Club geven een demonstratie en Leila laat met haar trainingsgroep zien waar zij in de les mee bezig zijn. Daarnaast wil Hippisch Centrum de Achterhoek dit jaar aandacht geven aan ruiterfitheid. Het onderwerp is de laatste tijd veel in het nieuws en zij vinden dat hier aandacht voor moet komen.

Al met al wordt de open dag bij Hippisch Centrum de Achterhoek een drukke dag waarbij er veel te zien en te beleven valt. De Young Leaders leveren een groot aandeel aan deze dag!

Open Dag bij Hippisch Centrum de Achterhoek

Iris Mensink van Ruitersportcentrum Zeewolde: "Afgelopen jaar was de open dag een feestelijke dag!"

Iris Mensink van Ruitersportcentrum Zeewolde heeft met haar manegebedrijf ook in 2018 en 2019 deelgenomen aan de Open Manegedagen en doet in 2021 weer mee: “Afgelopen jaren hebben wij al meegedaan met de Open Manegedagen en het was een feestelijke dag. Het pakket vereenvoudigt de organisatie. Door middel van het promotiemateriaal en de acties die er landelijk aan gekoppeld worden heb je automatisch meer bekendheid. Het was dan ook een drukke dag. De aankleding uit het pakket geeft de open dag de extra sfeer die je op je terrein wilt hebben tijdens zo’n gezellige dag.”